consells mòbil

Consells per fer més fàcil i simple l’ús del telèfon mòbil

Les noves tecnologies ens han obert les portes a un gran ventall de possibilitats, però sovint els aparells electrònics no estan configurats per a un ús senzill. Encara que per molta gent no suposi cap problema adaptar-se als nous dispositius, per a moltes persones, especialment d’edat avançada, pot ser un gran inconvenient, generant una bretxa que els impedeix dur a terme tasques de gran utilitat com estar en contacte amb els seus familiars o beneficiar-se d’algunes eines.

Per fer-hi front, avui us portem una sèrie de consells que podeu aplicar als telèfons mòbils d’aquelles persones del vostre entorn que ho puguin necessitar, per tal d’ajudar-los a tenir una experiència més còmoda. La idea és poder simplificar accions, per exemple, perquè el text no es vegi tan petit i perquè l’ús del mòbil no sigui complicat.

Si és possible, configureu el telèfon en mode pantalla senzilla. No sempre és fàcil trobar com fer-ho. El més ràpid és utilitzar el cercador que hi ha a la configuració del telèfon i buscar els termes «simple», «fàcil» o «easy». Un cop activat, la interfície de l’escriptori del telèfon canviarà. Les icones es faran més grans, i podreu configurar quines aplicacions voleu que apareguin a la pantalla principal perquè siguin les més accessibles. Tot es veurà millor, i serà més fàcil trobar allò que busqueu.

En el cas que no ho pugueu fer, ja que aquesta no és una possibilitat que contemplin tots els telèfons mòbils, podeu recórrer a aplicacions que ho fan possible. Busqueu al servei d’aplicacions del vostre terminal «llançador d’icones grans» o «launcher big icons» i en trobareu vàries, com BIG Launcher, Simple Launcher o Senior Safety Phone, que us poden ajudar en aquest sentit.

Una altra possibilitat és configurar la mida de les icones de la pantalla, per augmentar-les una mica, i pujar també la mida del text dels missatges. Ambdues coses les podreu configurar a la secció de pantalla o pantalla d’inici dins de la configuració del dispositiu. També, dins el submenú «Ajustaments addicionals/Accessibilitat», podeu trobar l’eina «Ampliació», que permet fer zoom a una part de la pantalla en concret.

En el cas de necessitar ajuda auditiva, podeu configurar el dispositiu per convertir els àudios a qualsevol text. En el cas dels dispositius Android, ho trobareu a: Ajustaments > Accessibilitat > Enunciar selecció. Activa l’opció d’accés directe i amb la icona que et sortirà a la pantalla podràs seleccionar allò que vols escoltar. Al menú d’accessibilitat podreu regular també la velocitat i el to de pronunciació. En el cas dels Iphone, heu d’anar a Configuració > General > Accessibilitat > Llegir.

Una altra opció és descarregar l’aplicació «Assistent de Google«, una manera senzilla d’utilitzar el telèfon i les aplicacions només fent servir la veu. Finalment, una altra acció que pot ser molt útil és apujar el volum del telèfon per sobre del límit per defecte i activar la vibració a les notificacions. Així afavorim que sigui més fàcil sentir o detectar una trucada o notificació.

Volem que tothom tingui accés a la tecnologia i als seus avantatges, perquè per WICAT els clients són el centre del nostre univers.

Tens dubtes? Consulta’ns!