Com connectar-se a través de la WiFi del móvil?

En ocasions estem fora de casa i necessitem connectar-nos amb l’ordinador. Sabíeu que ho podeu fer configurant un punt d’accés a Internet des del vostre telèfon mòbil?

Una cosa que heu de tenir en compte és que amb la Wifi que creareu, estareu consumint les dades de la tarifa mòbil del vostre dispositiu. Heu de tenir en compte, doncs, que si descarregueu o consumiu contingut pesat, les vostres dades es poden acabar.Com activar la xarxa Wifi a partir del vostre dispositiu mòbil?

En el cas dels telèfons Android, heu d’anar a “Ajustaments” i, des d’allà, a les opcions de “Xarxes i Internet”. Normalment hi ha una opció que s’anomena “Zona Wifi”, “Compartir connexió” o similar. Si no la trobeu, podeu provar d’escriure aquests termes al cercador. Un cop hi arribeu, depenent del model de telèfon, és possible que el vostre mòbil us demani un segon pas per seleccionar el tipus de connexió compartida que voleu crear. Si això passa, haureu de prémer l’opció de “Punt d’accés portàtil” o “Punt d’accés Wifi”. Després, només cal que configureu el nom i la contrasenya del vostre punt d’accés. El nom serà el que se li donarà a la Wifi, i la contrasenya serà la que caldrà escriure per connectar-se a la xarxa amb l’ordinador o amb una altre dispositiu. Ambdues coses les podreu personalitzar.

Si teniu un iPhone (iOs) també ho podeu fer. Primer, heu de configurar l’APN (punt d’accés) al vostre dispositiu mòbil. Per fer-ho entreu a “Configuracions”, feu clic a “Dades mòbil”, entreu a “Opcions” (al costat indicarà si la itinerància de dades està activada o desactivada. Recomanem deixar-la activada), dins de les opcions seleccioneu “Xarxa de dades mòbils” i entreu dins de “Punt d’accés”. Ompliu els següents camps d’aquesta forma:

        “Dades mòbils”: inet.es

        “LTE”: inet.es

        “Compartir” inet.es

(Si no us deixés modificar l’APN perquè surt un missatge avisant que no teniu permisos, desactiveu les dades mòbils i proveu de nou)

Un cop tinguem l’APN creat i guardat heu d’entrar a l’opció “Punt d’accés personal” dins dels “Ajustaments” del dispositiu i activar l’opció de “Permetre a altres connectar-se”. Un cop realitzada aquesta petita acció, ja ho haureu activat. En el cas d’iOs, podreu personalitzar la contrasenya, però no el nom de la Wifi. S’utilitzarà automàticament el nom que li hagueu donat al vostre dispositiu mòbil.Un cop activada la xarxa Wifi, l’únic que haureu de fer és connectar-vos-hi des del vostre ordinador. El punt d’accés que acabeu de crear apareixerà a la llista de xarxes Wifi disponibles al vostre ordinador. Així mateix, també podeu compartir la connexió amb tercers, en el cas que algun familiar o amic necessiti establir connexió a Internet.

A WICAT donem cobertura fins als llocs més remots, democratitzant l’accés a Internet, reduint l’escletxa digital de l’Alt Pirineu, donant impuls econòmic a les zones amb risc de despoblament i fent que accions com aquestes cada cop siguin més fàcils.

Tens dubtes? Consulta’ns!