roaming amb Wicat

Què és el ‘roaming’? Està inclòs a la meva tarifa?

El servei roaming us permet utilitzar la vostra línia mòbil quan viatgeu fora d’Espanya. A més, des del 15 de juny de 2017 podeu parlar, navegar i enviar SMS dins la Unió Europea i països associats amb els mateixos costos i condicions que té la vostra tarifa nacional.

Aquests països que pertanyen a l’espai econòmic europeu són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, República Txeca, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Suècia, Liechtenstein, Islàndia i Noruega.

Per defecte, el roaming està desactivat. Per a activar-lo, heu de contactar amb l’atenció al client de WICAT i, un cop arribeu al vostre destí, haureu de reiniciar el telèfon mòbil. En principi, el roaming es configurarà de forma automàtica, però en el cas que el terminal no registri la xarxa a l’estranger i no pugeu fer trucades, heu de fer el següent:

Per telèfons Android:

Busqueu l’app que està instal·lada al terminal anomenada «Serveis SIM» o «Serveis Aire» (normalment a la carpeta «Eines» o al menú/escriptori junt amb les altres apps. La icona és una targeta SIM), seleccioneu l’opció «Roaming» i trieu «Automatic mode» (si no apareix l’opció «Automatic mode», trieu «Broker» i després apareixerà l’opció «Automatic mode»).

Per telèfons Iphone (iOS):

Al menú principal, entreu a «Configuració»⟶ “Dades mòbils” ⟶”Aplicacions SIM” ⟶”Selecció de xarxa” i trieu «Automatic mode»

En cas de que pugueu rebre trucades, però no tingueu dades mòbils, feu les següents configuracions:

Per telèfons Android:

1-Desactiveu les dades mòbils

2-Al menú principal, entreu a «Configuració»⟶ «Targetes SIM i xarxes mòbils»⟶ «Configuració avançada»⟶ «Itinerància de dades»⟶ cliqueu sobre «Itinerància de dades»⟶ trieu “Sempre”

3-Al menú principal, entreu a «Configuració»⟶ «Targetes SIM i xarxes mòbils»⟶ cliqueu sobre la targeta SIM activa⟶ «Nom del punt d’accés» ⟶ Creeu un APN nou (botó +)⟶ omplir els camps:

Nom: Wicat

APN: inet.es

MCC: 214

MNC: 34 (o 05 si no funciona 34)

Tipus APN: default

Tipus de OMV: IMSI

⟶ Prémer «Guardar».

4-Torneu a activar les dades mòbils

Per telèfons IPhone (iOS):

1-Desactiveu les dades mòbils

2-Al menú principal, entreu a «Configuració»⟶ «Dades mòbils»⟶ feu clic a “Opcions”⟶ cliqueu sobre «Itinerància de dades” per activar-la

3-Accedeix al menú «Configuració»⟶ “Dades Mòbils” ⟶ “Xarxa de dades Mòbils” ⟶ ompli el camp «Punt d’accés» amb inet.es (a dades mòbils i LTE)

Recordeu que fora de la UE (Andorra, Suïssa…) teniu les trucades actives, però tant les emeses com les rebudes tenen un sobrecost. El que no teniu actiu fora de la UE són les dades mòbils, perquè també comporten un gran sobrecost. Recomanem sempre desactivar la navegació en itinerància quan es viatja fora de la UE i utilitzar punts WiFi.

En el cas que truqueu a un número estranger, aquestes són trucades internacionals tant des d’Espanya com des de fora. Consulteu les tarifes a wicat.net.

WICAT et porta l’internet d’alta velocitat a casa teva o allà on siguis!

Tens dubtes? Consulta’ns!