Les 4 millors eines per fer videotrucades

En els darrers temps, la situació mundial ens ha fet considerar els avantatges del teletreball. En el cas de les reunions en línia, són molts els beneficis que ens aporten, com ara:

  • Reduir els costos de desplaçament, evitant els problemes que aquests impliquen
  • Poder comptar amb la participació de més persones que aportin quelcom valuós a la conversa, com altres membres del teu equip o especialistes, que presencialment no podrien assistir-hi.
  • -Creació d’una dinàmica d’intercanvi d’idees cada vegada més ràpida i amb la freqüència necessària.

A continuació, analitzarem les quatre opcions més utilitzades en l’actualitat per dur a terme reunions en línia i conferències web. D’aquesta manera, podreu escollir la que millor s’adeqüi a les vostres necessitats.

Zoom

El seu ús totalment intuïtiu. La seva interfície és molt simple, per la qual cosa, qualsevol persona amb coneixements informàtics bàsics pot fer-ne us.

El pla gratuït permet la incorporació de fins a 100 participants i no imposa límit de reunions mensuals. No obstant, sí que limita la durada de cada videoconferència, que és de 40 minuts, cosa que pot resultar molesta en el cas de necessitar més temps. Zoom també dona la opció de compartir pantalla, de posar subtítols i de tenir una pissarra en línia, i compta amb un xat incorporat. Els plans de pagament no només augmenten la durada de les trucades, sinó que permeten la inclusió de més participants.

Google Meet

Configurar una reunió és senzill, s’ha d’indicar data, horari, temàtica i participants i compartir l’enllaç per convidar a la reunió. El pla sense cost permet reunions de fins a 1 hora amb 100 participants.

Les empreses, els centres educatius i altres organitzacions poden utilitzar les funcions avançades, amb reunions de fins a 500 participants interns o externs i emissions en directe a un públic de fins a 100.000 espectadors d’un mateix domini.

Meet permet compartir pantalla, xatejar, desenfocar el fons i posar subtítols en diferents idiomes. No obstant, si voleu enregistrar la trucada, haureu de contractar les versions de pagament.

Microsoft Teams

Aquesta plataforma permet la realització de trucades, videotrucades i videoconferències en un parell de clics. Permet la inclusió de fins a 1.000 participants que poden trucar i xatejar. No obstant això, aquest número es pot ampliar fins a 20.000 si es fa servir el mode de lectura, perquè els participants escoltin una ponència. El pla gratuït limita els participants a 100 i els minuts a 60.

Microsoft Teams permet compartir pantalla, xatejar, enregistrar la reunió, desenfocar el fons, compartir arxius i col·laborar en el contingut.

Skype

Va ser una de les primeres eines per a reunions virtuals a què vam tenir accés. Actualment no cal registrar-se per poder participar en una reunió, de fet tampoc no és 100% necessària la descàrrega de l’aplicació. Després de generar l’enllaç per a la trucada, només l’haureu de compartir.

Pel que fa a les limitacions, podeu convidar un màxim de 99 persones i gaudir de videotrucades totalment gratuïtes. Una curiositat és que els enllaços de Skype, a diferència del que passa amb altres eines de reunió en línia, no expira. D’aquesta manera, podeu crear un enllaç per a cada equip de treball i reutilitzar-lo cada vegada que vulgueu reunir-vos amb ells. Això evita que els convidats no trobin l’enllaç adequat per a la reunió en qüestió. Així mateix, les reunions poden estendre’s fins a 24 hores. És possible compartir pantalla, desenfocar el fons, xatejar i enregistrar la trobada. L’enregistrament estarà, després, disponible durant un màxim de 30 dies al núvol.

A WICAT seguim treballant per escurçar les distàncies i ajudar-vos amb el traspàs digital.

Tens dubtes? Consulta’ns!