com trïar la compra d'un mòbil nou

Aquestes són les característiques que has de tenir en compte a l’hora de comprar un mòbil nou

Us ha passat mai que a l’hora de comprar un telèfon mòbil us costa escollir el model degut a l’excés d’oferta i d’informació que hi ha al mercat? Des de WICAT us volem ajudar donant-vos les claus i tot allò que heu de tenir en compte en funció de les vostres necessitats!

Lo primer que heu de tenir clar és quin ús li donareu. En funció d’això, necessitareu que el vostre telèfon tingui unes característiques en concret i en podreu prescindir d’unes altres.

Mida

En el cas que vulgueu utilitzar el vostre telèfon principalment per jugar a videojocs o per fer fotografies o vídeos, és important que en busqueu un amb una pantalla gran. Si per contra només el voleu per fer o rebre trucades, enviar missatges i, en definitiva, donar-li un ús més utilitari, la mida del dispositiu no ha d’incidir en la vostra decisió.

Potència

Com en el punt anterior, si busqueu un telèfon amb el qual poder tenir una bona experiència amb les aplicacions i els videojocs, haureu de buscar processadors de gamma alta. Si no teniu aquesta necessitat, adquirint un mòbil amb processadors de gamma mitja o baixa en podeu tenir suficient. A l’hora de saber quins són els processadors més potents, us haureu de fixar en els números que els acompanyen. Els processadors Snapdragon de Qualcomm són els més populars, i les seves gammes altes són les de la sèrie 800 (800, 845, 888, etc). Normalment, com més altes són les dues últimes xifres de la sèrie, més nou i potent és el processador. D’altra banda, els Snapdragon de gamma mitjana o inferior són els de les sèries 600 i 700.

Memòria RAM

La memòria RAM és la memòria interna que utilitza el telèfon mòbil per executar i mantenir actives les aplicacions. Per tant, si la vostra experiència amb el mòbil és multitasca, és a dir, que necessiteu tenir obertes moltes aplicacions o jocs de manera simultània, haureu d’adquirir un telèfon mòbil que disposi d’una bona memòria RAM. En termes generals, com més memòria RAM tingui el vostre mòbil, més potent serà. Lo més recomanable és tenir entre 6 i 8 GB de memòria RAM, tot i que si preveieu que no ho necessiteu, amb 4 GB en podrieu tenir suficient.

Memòria interna

És l’espai que el mòbil té disponible per desar fotografies, vídeos, aplicacions i arxius. La nostra recomanació és que busqueu mòbils que tinguin, com a mínim, 128 GB de memòria interna. En el cas que tinguin 64 o 32 GB, és recomanable que disposin d’una entrada microSD per tenir l’opció de poder ampliar aquesta memòria.

Càmera

Encara que no ho pugui semblar, els megapíxels no són tan importants a l’hora d’escollir una bona càmera. Per norma general, els telèfons de gamma mitja fan bones fotografies de dia i amb llum natural. Ara bé, si el que voleu és tenir una bona qualitat d’imatge també en fotografies nocturnes, us haureu de fixar en:

–             Lents: en concret, amb el tipus de lents addicionals. Així veureu si s’adapten a les vostres necessitats (gran angular, macro, teleobjectiu, sensor de profunditat, etc.)

–             Càmera selfie: no arriben mai al nivell de qualitat de la càmera principal, però s’han de tenir en compte, sobretot per aquells que en fan més ús.

–             Estabilitzador d’imatge: si voleu resultats òptims sense fer servir el trípode, és fonamental que tingui estabilitzador òptic d’imatge.

–             Funcions d’enregistrament de vídeo: els formats de vídeo que enregistra el telèfon, la resolució o diferents funcions com la càmera lenta, són aspectes que cal que tingueu en compte si teniu la intenció de fer bons vídeos.

Bateria

La capacitat de la bateria del mòbil es mesura en mAh o miliampers per hora. Com més gran sigui aquesta capacitat, major autonomia tindreu. No obstant, també serà més gran el pes i el gruix del mòbil. Molts dispositius tenen bateries que voregen els 3.000 mAh, una capacitat suficient per tenir un dia sencer d’autonomia. Si heu d’utilitzar molt activament el vostre mòbil, la millor opció seria adquirir-ne un que tingui entre 3.500 i 4.000 mAh. Si l’autonomia és quelcom molt important per a vosaltres, podeu mirar models que tinguin 5.000 mAh.

Des de WICAT treballem per fer-vos més fàcil l’accés a la tecnologia telefònica.

Tens dubtes? Consulta’ns!